Foto:Tanjug/AP Photo/David Zalubowski/ouutbe/AIRLIVE net

Tek što su u subotu uzleteli, čak dva Boingova aviona zadesila je nesreća. Naime, iznenada su se dogodili kvarovi na motorima, koji su se potom zapalili, a onda su delovi aviona jedan po jedan otpadali i padali na tlo. Povređeno je nekoliko ljudi, i uništeno više kuća i vozila.

Delovi aviona koji su leteli po vazduhu i padali na tlo povredili su dve osobe u Holandiji, oštetili više vozila i kuća u ovoj zemlji, ali i u SAD, gde je takođe došlo do istog incidenta.

Pročitajte još:

Nemačka novinska agencija dpa prenosi da je u subotu kratko ubrzo posle poletanja Boinga 747 sa aerodroma Mastriht Achen za Njujork izbio požar na jednom od četiri motora aviona.

Nekoliko komada metala palo je na tlo u severnom delu Mersena u Holandiji i povredilo dve osobe.

Jednu stariju ženu pogodio je deo metala u glavu i odvezena je u bolnicu, a lakše je povređeno i jedno dete koje je pretrpelo opekotine.

Avion je prisilno sletio u Belgiju, a istraga je u toku.

U Sjedinjenim Američkim Državama, u avionu „United Airlines“ zapalio se motor ubrzo nakon poletanja iz Denvera za Havaje u subotu, a veliki delovi metala padali su na stambeni deo grada Brumfilda pre nego je avion sigurno sleteo, saopštile su vlasti.

U avionu ni na zemlji nema povređenih.

Na videu snimljenom iz samog aviona s 231 putnikom i 10 članova posade može se videti da desni motor gori i klima se na krilu Boinga 777.

Foto:Michael Ciaglo / Getty images / Profimedia

„U jednom trenutku pomislio sam da ćemo umreti jer smo odmah nakon eksplozije počeli da padamo“, rekao je putnik Dejvid Delusia za Denver Post.

„Uhvatio sam suprugu za ruku i rekao gotovi smo“, dodao je Delusia.

„Avionu na letu UA328 iz Denvera za Honolulu pokvario se motor ubrzo nakon poletanja, a vratio se sigurno u Denver“, stoji u saopštenju Junajtid Erlajnsa (United Airlines).

„Većina putnika s leta UA328 trenutno je u drugom avionu na putu za Honolulu“, navodi se u saopštenju i dodaje da su putnici koji nisu želeli odmah da putuju dalje dobili hotelski smještaj.

Na snimcima poziva u pomoć koji su dobijeni s veb stranice LiveATC, koja emituje komunikacije u avio saobraćaju, može se čuti da je pilot zatražio hitno odobrenje da se vrati u Denver.

„Imamo kvar na motoru, moramo da se okrenemo“, rekao je pilot, bez panike u glasu.

Foto:EPA-EFE/Broomfield Police Department

Iz tornja su ga nakon toga zamolili da ponovi kad je dodao da „moraju odmah da skrenu“.

U međuvremenu stanovnici Brumfilda, predgrađa Denvera, pronašli su velike delove aviona rasute po gradu, uključujući veliki kružni komad metala koji je sleteo u dvorište Kirbija Klementa.

„Izgledalo je malo zastrašujuće“, rekao je za CNN i dodao da je „komad pao na njegov kamion pa na zemlju“ i da je „veliki komad aviona napravio rupu od jedan i po metar u krovu kod njegovog komšije“.

Iz Savezne uprave za aviosaobraćaj saopštili su da su „dobili izveštaje o delovima aviona koji su popadali na tlo iznad kojeg je leteo“ i dodali da će agencija i Nacionalni odbor za sigurnost prevoza istražiti incident.

„Ako nađete delove, molimo vas, nemojte ih dirati ili pomerati. NTSB želi da sve ostanu na mestu za istragu“, objavila je na Tviteru policija Brumfilda.

Iz Junajted Erlajnsa (United Airlines) saopštili su da će „nastaviti da sarađuju ​​sa saveznim agencijama koje istražuju ovaj incident“.

Heder Solar trenirala je u parku kada je čula eksploziju.

„Prvo sam pomislila da nas bombarduju“, rekla je Solar za Denver Post, „na nebu je bilo toliko otpalih delova koji su padali na sve strane“, dodala je.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar