Međugorje, Medjugorje
Međugorje Foto: Shutterstock/zedspider

Novi apostolski nuncije za Međugorje Aldo Kavali izjavio je da Crkva pažljivo prati fenomen ukazanja Gospe vezan za to mesto i dodao da mu je papa Franja pre odlaska u vizitorsku misiju poručio da bude "spokojan i uravnotežen". Fenomen Međugorja vezuje se uz svojeveremene tvrdnje šestoro dece da im se na brdu u Međugorju 1981. godine ukazala Gospa, dok neki od njih tvrde i danas da im se Gospa i dalje ukazuje.

„Sveopšta Crkva s pažnjom prati taj fenomen, jako pažljivo“, rekao je Kavali, kojeg je papa Franja imenovao za apostolskog nuncija u Međugorju krajem novembra.

U intervjuu radiju Mir, italijanski sveštenik rekao je da je od pape dobio kratka i jasna uputstva, navodi Hina.

„Rekao mi je: ‘Ideš tamo, budi tamo, mirno, spokojno i uravnoteženo, budi tamo i prati ljude“, citira zagrebačka agencija Kavalija, navodeći da je u petak stigao u Međugorje.

Katolička crkva još nije objavila zvaničan stav o navodnom natprirodnom fenomenu po kome je Međugorje postalo poznato u svetu.

Komisija, koju je 2010. osnovao tadašnji papa Benedikt XVI, završila je svoj posao i izveštaj o međugorskom fenomenu dostavilo Svetoj stolici na konačnu odluku.

BONUS VIDEO: Hoće li papa uskoro u Srbiju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar