Foto: skopje1.mk

Ljupču Palevskom Palču, koji je sada osumnjičen za otmicu i ubistva Vanje G. i Pančea Žežovskog, nasilje nije bilo nepoznanica, piše Skopje1. Ovo pokazuje njegov krivični dosije. U jednom od sudskih rešenja u koje je ovaj portal imao uvid, proizilazi da je sud utvrdio da je pre sedam godina počinio nasilje u porodici.

Portal „Skoplje1” nije uspeo da pronađe presudu kojom je Palevski osuđen na bilo kakvu kaznu, već je dobio samo privremene mere, zabranu prilaska licu koje je prijavilo nasilje.

„Istovremeno, izricanjem privremenih mera otkloniće se razlozi za dalje nasilje u porodici prema podnosiocu zahteva i doprineće da se životu u skladnijim odnosima“, ističe se rešenju.

Ljupčo Palevski-Palčo Foto: Makedonska policija

Palevski je, prema svedočenju, duže vreme zlostavljao člana svoje porodice. Svedok takođe ističe da je lično video kontroverznog Palča kako udara, pljuje i vređa. U tom trenutku je došla i policija, a član porodice je sa vidljivim hematomima prevezen u bolnicu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ovo je jedina sudska odluka protiv Palevskog za nasilje, ali ne i kada je novac u pitanju, a Skopje1 navodi da je nekoliko postupaka i u vezi dugovanja novca pokrenuto.

Palevski se sada nalazi ekstradicionom pritvoru u Turskoj. Severna Makedonija će zatražiti njegovo izručenje zbog dvostrukog ubistva.