Foto:Shutterstock

Na internetu se pojavio uznemirujući snimak na kojem grupa muškaraca krvnički tuče dve žene u jednom kineskom restoranu.

Na snimku incidenta koji je naširoko kružio internetom vidi se kako muškarac stavlja ruku na devojke koja sedi u restoranu sa svojim prijateljicama. Kada ga je žena odgurnula, počeo je da je udara u glavu.

U tuču se zatim uključuje i devojka koja je želela da zaštiti drugaricu, pa nasilnik udara i nju. U restoran potom ulaze i muškarci koji su sa najverovatnije prijatelji nasilnika i počinju da žestoko udaraju devojke.

Devojku koju je nasilnik prvu udario grupa momaka izvlači napolje i nastavlja da je šutira i tuče ispred ulaza u restoran, prenosi Gardijan.

Devojke su nakon incidenta hospitalizovane i nalaze se van životne opasnosti.

Pročitajte još:

Policija Tangšana saopštila je u subotu da je svih devetoro muškaraca umešanih u incident uhapšeno.

Ovaj snimak izazvao je oštre reakcije u javnosti, ali i debatu o nasilju nad ženama i njihovom društvenom položaju u Kini, jer nije prvi put da se dešavaju ovako brutalni napadi.

Prošle godine, muškarac je, takođe u restoranu, bacio vruću tečnost na Sjao Meili, poznatu kinesku feministkinju, nakon što ga je zamolila da prestane da puši. Uprkos tome što je bila na udaru nasilja, Sjao je rekla da se suočavala sa negativnim komentarima na internetu, jer su je mnogi krivili da je sama izazvala napad.

Početkom ove godine, na internetu se pojavio i snimak koji prikazuje ženu sa lancem i katancem oko vrata, na koji je reagovao i kineski premijer Li Kećijanga koji je obećao da će oštro suzbiti trgovinu ženama i decom.

Prošle godine, jedan Kinez je osuđen na smrt zbog ubistva svoje bivše žene kojoj je presudio tokom njenog strimovanja uživo.

BONUS VIDEO: Vedrana Lacmanovic i Biljana Slavković: Nasilje nad ženama – gde greše institucije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare