Buča, Ukrajina, rat
Foto: REUTERS/Zohra Bensemra

Američki list "Njujork tajms" objavio je video snimak na kojem se vidi kako ruska vojska puca u civila u Buči, gradu u Kijevskoj oblasti.

Na pomenutom snimku vidi se kako se biciklista kreće ulicom u Buči. Potom skreće u drugu ulicu nakon čega sledi nekoliko rafala iz oklopnih vozila ispaljenihh u njegovom pravcu. Nakon toga se vide prašina i dim.

Video je snimljen iz vazduha, a načinila ga je ukrajinska vojska krajem februara, kada su ruske trupe držale grad pod svojom kontrolom. Autentičnost snimka  potvrdio je „Njujork tajms“.

Nekoliko dana nakon što se ruska vojska povukla iz Buče, telo ubijenog civila snimljeno je pored bicikla navodno na ovoj istoj lokaciji. Telo je ležalo iza betonskog stuba. Ubijeni muškarac je nosio tamnoplavi gornji deo odeće i svetlije pantalone.

Podsećamo, tela 20 civila pronađena su razbacana na ulici u Buči, a prema tvrdnjama ukrajinskih vlasti u ovom mestu su pronađene brojne masovne grobnice, zbog čega se veruje da je broj ubijenih  daleko veći. Anatolij Fedoruk, gradonačelnik Buče, rekao je za BBC da su ruske trupe ubile oko 320 civila tokom okupacije grada koja je trajala do 31. marta. Fedoruk je dodao da je lično bio svedok pogubljenja nekoliko ljudi od strane ruskih snaga.

Sva današnja dešavanja iz Ukrajine pratite u našem blogu uživo. 

BONUS VIDEO: Masovne žrtve u Buči

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Tagovi

Komentari

Svi komentari (4)