Foto: Aqib Yasin / Shutterstock.com

Savet staraca Pakistana naredio je smrt devojke (18) zbog fotografije. Otac je ubio, a među osumnjičenima su i rođaci devojke.

Policija u Pakistanu uhapsila je oca zbog sumnje da je ubio svoju 18-godišnju ćerku nakon što su starešine sela pozvale na njenu smrt jer je bila na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama.To je još još jedna žrtva takozvanog ubistva iz časti.

Pakistan Foto:Tanjug/AP Photo/K.M. Chaudary

Policijaje saopštila je da je devojčica ubijena nakon što je Savet starešina naredio da se ona i njen prijatelj, koji je takođe na slici, budu ubijeni. Oni su potvrdili da su među osumnjičenima i rođaci ubijene devojke.

„Neki ljudi su postavili slike dve devojke. Ubili su jednu od njih, dok je policija spasila drugu“, rekao je Masud Kan, zamenik načelnika policije. Druga devojčica vraćena je porodici nakon što je sudija utvrdio da li treba da brine za svoju bezbednost.

POGLEDAJTE JOŠ:

Svake godine stotine žena u muslimanskom Pakistanu budu žrtve ubistava iz časti koje su izvršili rođaci pod izgovorom da brane čast porodice.

Javno objavljivanje slika žena smatru se tabuom u ruralnim područjima u toj zemlji. Ubistva iz časti se često vrše za navodna krivična dela kao što su bekstvo, vabračne veze ili drugog kršenja verskih vrednosti, uprkos kampanjama grupa za ljudska prava i strožijim zakonima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar