Zavisnost kod adolescenata
Zavisnost kod adolescenata; Foto: uwe umstätter / imageBROKER / Profimedia

U Pazinu, u Istri, dogodio se novi slučaj vršnjačkog nasilja kada su u utorak dvojica maloletnika pretukla trećeg u jednoj od glavnih ulica u centru grada, a incident je danas potvrdila i istarska policija.

Prema policijskom saopštenju incident se dogodio u jutarnjim satima na Šetalištu pazinske gimnazije.

„Policija sprovodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja. Budući da da je istraga tajna i reč je o maloletnim osoba, u ovoj fazi postupka nismo u mogućnosti iznositi druge detalje policijskog postupanja“, naveli su iz istarske policije, prenela je Hina.

Nezvanično pretučeni dečak je iz pazinske osnovne škole i polaznik je osmog razreda, a nakon napada s majkom je otišao u Hitnu odakle je upućen na lečenje u bolnicu na Kantridi.

Foto: Shutterstock

Tokom današnjeg dana očekuje se dolazak majke napadnutog dečaka u policijsku stanicu jer do sada nije podneta još nikakva službena prijava, dok policija postupa samo po prijavi škole.
Direktorka Gimnazije i strukovne škole „Jurja Dobrile“ u Pazinu Suzana Poropat-Božac novinarima je potvrdila da je protiv jednog mladića, učenika njene škoel, donela rešenje o udaljavanju iz vaspitno-obrazovnog procesa do izricanja pedagoške mere.

POGLEDAJTE JOŠ:

Događaj je školi prijavila majka napadnutog dečaka, a škola policiji.

„Pedagoška mera protiv učenika biće izrečena u skladu sa Pravilnikom o izricanju pedagoških mera, a zavisiće od

utvrđenih povreda deteta“, rekla je direktorka.

Prema zasad dostupnim informacijama, napadnuti učenik nije teže povređen, a policija nastavlja da utvrđuje okolnosti ovog događaja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar