David Potter Foto:Essex Police / / SWNS / Profimedia

Uplakani brat radnika industrijskog gradilišta ispričao je kako je pokrenuo kamion i slučajno ubio sopstvenog brata.

Dejvid Poter (57) pokazivao je svom bratu Marku Poteru kamion na prodaju koji je ovaj želeo da kupi u Basildonu u Eseksu.

Mark, koji je tada imao 55 godina, ispričao je u četvrtak na sudu u Eseksu kako je čekao u kamionu 10 minuta nakon što je pristao da obavi probnu vožnju.

Mark je odlučio da upali motor i ode nakon čekanja, ne znajući da je Dejvid bio ispred kamiona. Dejvid je proglašen mrtvim na licu mesta. Ova stravična tragedija se odigrala 4. oktobra 2019. godine.

Mark, koji sada ima 58 godina, ispričao je mrtvozorniku kako je jurnuo napred sa teškim teretnim vozilom (HGV) pre nego što je čuo Dejvida kako „viče“.

Mark, iz Hajama u Kentu, rekao je u suzama: „Video sam ga u ogledalu na zadnjem delu vozila. Tada sam ga izgubio iz vida, nisam mogao da ga vidim ni u jednom svom ogledalu. Sedeo sam tamo neko vreme, ne znam koliko je to bilo i pomislio sam ‘samo idi sam’. U tom trenutku sam pomerio vozilo napred“.

Shvativši šta je uradio, odmah je pozvao hitnu pomoć.

Mark je rekao da je bio „uzbuđen“ što je video Dejvida kada je stigao na lokaciju, jer je prošlo dosta vremena od kada su se poslednji put videli.

Pozdravili su se „zagrljajem i poljupcem“ pre nego što je Dejvid počeo da pokazuje Marku kamion. Mark je rekao poroti da je izvršio punu proveru u svakom retrovizoru i vetrobranskom staklu pre nego što je krenuo.

PROČITAJTE JOŠ:

Mark je rekao da je „izgledalo kao“ da je David stavljao trgovačke registarske tablice na zadnji deo vozila kada ga je poslednji put video.

Rekao je da je pomerio vozilo na jedva pola milje na sat pre nego što je čuo viku i ugasio motor.

Dodao je: „Nisam mogao da ga vidim, nisam znao šta je to. Poslednje mesto gde sam ga video bilo je pozadi, otišao sam pozadi i nije ga bilo. Otišao sam skroz ispred i video sam njegove naočare i telefon napred“.

Dejvidov kolega je tada izjurio iz jedne od zgrada, uz zvuke ženskog glasa koji je uzvikivao „zovite hitnu pomoć“.

Graham Valš, drugi kolega, pronašao je Dejvida ispod kamiona.

Koristio je viljuškar da bi pomogao da podigne kamion sa Dejvida kako bi bolničari mogli da mu pomognu.

Keli Sprat, Markova partnerka koja je došla sa njim u posetu, čekala je u njihovom autu pre nego što je videla da Mark trči.

Čula ga je kako govori: „Moj brat je ispod kamiona.“ Zatim je pozvala hitnu pomoć.

Marka je uhapsila policija Eseksa, ali je kasnije pušten bez podizanja optužnice.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar