ilustracija Foto:shutterstock

Četiri osobe iz BiH pod istragom su zbog sumnje za učestvovale u seksualnoj eksploataciji dece, a njihove najmlađe žrtve imale su tek dve godine, potvrdilo je u petak Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, prenosi Hina.

Kako je saopšteno iz sedišta tog MUP-a u Banjaluci, uhapšeni su osumnjičeni s područja Prijedora, Doboja, Srebrenice i Milića, a nakon istrage koja je okončana 19. oktobra privremeno su pušteni na slobodu.

Dosad je utvrđeno kako su oni posećivali internet stranice koje su sadržavale materijale sa dečjom pornografijom, preuzimali fotografije i videosnimke, a potom su koristeći društvene mreže i aplikacije za komunikaciju u više navrata delili, odnosno primali takve materijale. Pritom su koristili društvene mreže Fejsbuk, Instagram, Snepčet, Diskord, Kik i Telegram, prenosi Jutarnji list.

„Uzrast žrtava čiji se fotografski i videomaterijal koristio za izvršenje ovog krivičnog dela je od dve do 12 godina“, navela je policija.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeti su računari, tableti, mobilni telefoni, USB stikovi, memorijske kartice, SIM kartice i ostali uređaji za čuvanje digitalnih podataka na kojima se nalaze fotografije i videosnimci sa sadržajima seksualne eksploatacije dece.

Kako navodi policija, sad slede dalje analize prikupljenih podataka te razmena informacija s policijskim agencijama u zemlji i inostranstvu kako bi tužilaštvu bile prosleđene krivične prijave.

BONUS VIDEO: Uhapšeno 12 pedofila širom Srbije u akciji Armagedon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar