Dmitrij Medvedev Foto: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je komentarisao odlaganje posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Kijevu i nazvao francuskog lidera ''kukavicom''.

“Makron se sprema da ode u Kijev? Ali on je zoološka kukavica! U svakom slučaju: preporučujem njegovoj kancelariji da ponese nekoliko pari bokserica! Mirisaće baš jako…“, napisao je, pored ostalog Medvedev na francuskom jeziku na platformi X.

Ruski zvaničnik je u postu napisao još nekoliko uvredljivih komentara na račun francuskog predsednika i svoju objavu završio rečima “jadna Francuska!“.

Ranije danas francuski nedeljnik “Tribin“ je preneo da bi poseta Makrona Kijevu, planirana za mart, mogla ponovo da bude odložena iz bezbednosnih razloga i zbog organizovanja zajedničkog putovanja sa drugim liderima EU, prenose RIA Novosti.

Briselski portal “Politiko“ je, pozivajući se na neimenovanog francuskog diplomatu, napisao da je Makron odložio posetu Ukrajini zbog neslaganja sa saveznicima nakon oštrih izjava političara o ukrajinskom sukobu. Prema rečima diplomate, francuski predsednik sada želi da „izdvoji potrebno vreme“ za razgovore sa saveznicima.

BONUS VIDEO: N1 u Kijevu: Rusija nastavlja ofanzivu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar