Foto: EPA-EFE/ROMAN ISMAYILOV

Azerbejdžanske vlasti i etnički Jermeni iz Nagorno-Karabaha pristali su da se uskoro ponovo sastanu nakon razgovora u Jevlahu, saopšteno je danas iz kabineta predsednika Azerbejdžana.

Delegacija zvaničnog Bakua je predstavila Jermenima planove za njihovu reintegraciju, dodaje se u saopštenju, prenosi agencija Azertag.

Prethodno je jermenska strana saopštila da finalni sporazum još nije postignut jer je ostalo još nerazjašnjenih pitanja, te da će razgovori biti nastavljeni.

Foto: EPA-EFE/ROMAN ISMAYILOV

Juče je postignut dogovor o prekidu vatre između azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih trupa u otcepljenom regionu Nagorno-Karabaha, naseljenom pretežno Jermenima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Dogovor je postignut uz posredovanje ruskog mirovnog kontigenta, nakon što je zvanični Baku pokrenuo “antiterorističku operaciju” u Nagorno-Karabahu kako bi povratio ustavni poredak u toj oblasti koju kontrolišu jermenski separatisti.

Lokalni zvaničnici su rekli da su u tim napadima ubijene i povređene desetine ljudi.
Ombudsman Nagorno-Karabaha Gegan Stepanjan rekao je da su 32 osobe, uključujući sedam civila, ubijene, a više od 200 ranjeno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar