Lenjin, spomenik, Rusija, Moskva
Foto: Alexei Danichev / Sputnik / Profimedia

Ambasada Rusije u Španiji objavila je promotivni turistički video koji je postao predmet sprdnje, u kojem kao da se rugaju sankcijama koje im je Zapad uveo zbog invazije Ukrajine.

Prošlo je više od šest meseci od početka rata u Ukrajini i uprkos velikim gubicima koje su pretrpele ruske snage i strogim sankcijama koje su im nametnute, Rusi se i dalje trude da pokažu hrabro lice.

U petak je ruska ambasada u Španiji na svom Tviter profilu podelila video pod naslovom „Vreme je da se preselimo u Rusiju“.

Klip, koji traje samo 53 sekunde, sadrži uglavnom snimke Rusije, ali su glas i scenario možda najzanimljiviji elementi.

Glas, koji govori na engleskom, ali sa gotovo stereotipnim ruskim akcentom, počinje porukom: „Ovo je Rusija“.

Zatim nastavlja da promoviše „ukusnu kuhinju, lepe žene, jeftin gas, bogatu istoriju, svetski poznatu literaturu, jedinstvenu arhitekturu, plodno tlo, jeftinu struju i vodu, balet, jeftin taksi i dostavu, tradicionalne vrednosti, hrišćanstvo, gostoprimstvo i votku .“

Na kraju se pominje privreda koja „može da izdrži hiljade sankcija”. Završava rečima: „Vreme je da se preselimo u Rusiju. Ne odlažite, zima dolazi“.

Nije sigurno da li pokušavaju da citiraju seriju „Igra prestola” u poslednjem delu ili je to još jedna pretnja Zapadu, s obzirom na njihovu kontrolu nad velikim delom snabdevanja gasom u Evropi.

Video je od tada postao viralan na društvenim mrežama, a mnogi ismevaju njegov sadržaj.

BONUS VIDEO: Koje su posledice ukoliko ruska državna televizija Raša tudej otvori predstavništvo u Srbiji


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Fee

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare