Foto: Društvene mreže

"Kako ću izgledati kad se konačno izvučemo iz blokade" samo je jedno od pitanja koje Britanci postavljaju na društvenim mrežama, nakon što je novi karantin uveden u celoj zemlji zbog naglog širenja novog soja koronavirusa.

Britancima nije ostalo ništa drugo osim ironičnog, crnog humora, koji iz nedelje u nedelju sve više inspiriše apsurdna situacija u engleskom društvu.

Pročitajte još:

Počelo je sa Bregzitom, pa koronavirusom, onda novim sojem korone, a na kraju i sa karantinima kojima nema kraja, pa u pojedinim tvitovima navode da će iz blokade izaći u 2035. godini.

Komentari na društvenim mrežama ne prestaju da zasmejavaju naciju, koja se kroz suze smeje, od kada je sinoć premijer Velike Britanije Boris Džonson uveo najnovije mere i potpuno zaključavanje zemlje. Naime on je najavio treću nacionalnu blokadu, drakonska ograničenja za celu Englesku u očajničkoj nameri da kontroliše novi mutirani koronavirus.

Veći deo tvitova i komentara Britanaca odnosi se na period i vreme koje će proći dok ponovo ne budu slobodni.

Korisnici društvenih medija pokušali su da olakšaju sebi kroz humor i urnebesne komentare koji od sinoć ne prestaju.

Foto: Društvene mreže

Neki korisnici razmišljali su o tome kako će ostariti kad se mere konačno privedu kraju, dok su drugi sugerisali da će proći više od deset godina pre nego što se Britanija konačno oslobodi virusa.

Foto: Društvene mreže

U svom televizijskom obraćanju naciji, premijer je rekao da mu nije preostala nijedna drug mogućnost, pa je pozvao javnost da sada usvoji nova pravila.

Foto: Društvene mreže

„Još jedan lokdaun. Ne zaista, ne mogu to više da podnesem“ jedan je od komenatara.

„Svi u Britaniji pravite buku za lokdaun broj tri“

„Britanija u šoku reaguje na objavu o poslednjem lokdaunu“

„Lokdaun treći“

„Britanija se nada boljoj godini i novom lokdaunu“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar