Hapsenje
Hapšenje Foto:EPA-EFE/JENS SCHLUETER

Glavni urednik "Hrvatskog tjednika" Ivica Marijačić osuđen je na kaznu zatvora od godinu dana zbog toga što je otkrio identitet i objavio fotografije maloletne žrtve grupnog seksualnog zlostavljanja i silovanja.

„Hrvatski tjednik“ je u oktobru 2019. godine na naslovnici objavio fotografiju žrtve grupnog silovanja, slučaja koji je pre tri godine zgrozio hrvatsku javnost, a za njega je pravosnažno osuđeno sedam mladića iz okoline Zadra.

Marijačić je presudom Opštinskog suda u Zadru proglašen krivim za krivično delo protiv braka, porodice i dece – povredom privatnosti deteta, objavio je „Zadarski“, prenosi Index.

Sudija Ana Zrilić je utvrdila da je Marijačić na svom profilu na Fejsbuku objavio najavu sadržaja „Hrvatskog tjednika“, s naslovom „Šokantna istina -slučaj silovanja kod Zadra izmišljen“.

Uz tu najavu, Marijačić je objavio fotografiju naslovnice „Hrvatskog tjednika“ na kojoj se nalaze tri fotografije na kojima su prikazani maloletnica u kupaćem kostimu i punoletne osobe koje su prijavljene za više krivičnih dela protiv polne slobode na njenu štetu.

Dan kasnije, Marijačić je, kao glavni urednik „Hrvatskog tjednika“, u štampanom izdanju objavio tekst pod nazivom „Šokantna istina – slučaj silovanja kod Zadra izmišljen“, s naslovnicom na kojoj se nalazila fotografija deteta žrtve.

Takvo Marijačićevo postupanje je kod deteta žrtve izazvalo osećaj ugroženosti, uznemirenosti i šokiranosti, zbog čega je došlo do značajnog pogoršanja njenog zdravlja, pa je psihijatar morao da joj da odgovarajuću terapiju.

BONUS VIDEO: Danijela Štajnfeld

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar