Dritan Abazovic
Dritan Abazović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović sa izvršnim direktorom te stranke Zoranom Mikićem obavio je juče razgovore sa nizom parlamentarnih stranaka o formiranju evropske vlade koju je ta partija predstavila kao jedan od modela izlaza iz političke krize, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz te partije su kazali da je juče organizovan i sastanak sa predstavnicima Demokratske partije socijalista (DPS), koji su kako navode iz URA „ranije najavili podršku evropskoj vladi bez učešća u istoj“.

„Sastanak je obavljen u zgradi Predsedništva i to sa Milom Đukanovićem, Danijelom Živkovićem i Ivanom Vukovićem kojima su predočeni prioriteti evropske vlade“, piše u saopštenju URA, prenose Vijesti.me.

Oni su kazali i da su sastanci obavljeni sa Demokratskim frontom (DF) i liderima tog političkog saveza Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, sa predstavnicima Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimirom Jokovićem i Draganom Vukićem, predstavnicima manjinskih partija Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem i Ervinom Ibrahimovićem i predstavnicima Socijaldemokrata (SD) Damirom Šehovićem i Borisom Mugošom.

„Tokom jučerašnjih sastanaka sa svim akterima zaključeno je da postoji visok stepen usklađenosti povodom njenog formiranja. Konsultacije će se nastaviti narednih dana i početkom sledeće nedjelje. Prethodnih dana predstavnici Građanskog pokreta URA konsultacije su obavili sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), Pokretom za promene (PZP) i CIVIS dok za sada u razgovorima ne učestvuju samo Demokrate“, zaključuje se u saopštenju URA.

BONUS VIDEO: Krivokapić: Od sutra više neću biti premijer, to je već dogovoreno

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare