Crna Gora protest
Crna Gora protest Foto:Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Vladajući Građanski pokret URA oglasio se večeras nakon što je deo medija objavio da su pojedini predsednici opština iz Crne Gore na sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu skupštine Srbije govorili o Srbiji kao matici, da je nijedna druga država ne može crnogorskom građaninu biti matica pored Crne Gore, te da je sve drugo neozbiljno, neutemeljeno i proizvoljno tumačenje.

U saopštenju GP URA premijera Dritana Abazovića navode da je Crna Gora dom svih njenih građana bez obzira na nacionalno, versko ili bilo koje drugo poreklo i pripadnost.

Predsednici opština Nikšić, Berane i Mojkovac, Marko Kovačević, Vuko Todorović i Vesko Delić kao i predsednici skupština opština Danilovgrad, Herceg Novi i Tivat, Velimir Đoković, Ivan Otović i Miljan Marković učestvovali su 13. decembra na sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu skupštine Srbije na kojoj je razgovarano o položaju i perspektivi Srba u Crnoj Gori.

Osim javnih funkcionera, učestvovali su i Emilo Labudović iz Srpske kuće, Momčilo Vuksanović iz Srpskog nacionalnog saveta, kao i urednik IN4S Gojko Raičević.

Opozicija u Crnoj Gori je oštro reagovala danas nakon što je deo medija objavio da su pojedini predsednici opština iz Crne Gore učestvovali 13. decembra na sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu skupštine Srbije na kojoj je razgovarano o položaju i perspektivi Srba u Crnoj Gori.

***

BONUS VIDEO: Objavljeni konačni rezultati izbora u Podgorici: Opozicija potukla Mila Đukanovića

Komentari

Svi komentari (0)