Milojko Spajić i Jakov Milatović Foto:R.R./ATAImages/TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

"Kampanja koju predsednik Crne Gore nastavlja da vodi protiv izvorne ideje svoje nekadašnje partije vidljivija je svakog dana. Nekadašnji zamenik predsednika PES-a se sada udružio sa Nebojšom Medojevićem, koji je najviše kritikovao program Evropa Sad 1 i sa Dritanom Abazovićem koji najviše osporava program Evropa Sad 2", naveo je Pokret Evropa sad (PES) u saopštenju.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović nedavno je napustio PES koji je osnovao sa premijerom Milojkom Spajićem, navodeći da se njegovi stavovi više ne poklapaju ovim političkim subjektom.

To je samo potvrdilo spekulacije da Spajić i Milatović nisu u dobrim odnosima. Sada je stigla i direktna potvrda upravo iz PES-a u vidu saopštenja koje prenosimo u celosti:

Foto: TANJUG/ Služba za informisanje Predsednika Crne Gore/ bg

„Dok nije postao predsednik, nekadašnji funkcioner PES-a je imao potpuno drugačije mišljenje. Zbog toga je čak bio optuživan od sadašnjeg saveznika iz PzP-a da je švercovao cigarete zajedno sa tadašnjim partijskim kolegom i sadašnjim premijerom. Nekadašnji funkcioner PES-a Milatović je takođe iznosio grube optužbe na račun novog saveznika Dritana Abazovića, zbog rušenja 42. Vlade sa DPS-om odmah nakon uvećanja plata, te kasnijeg zajedničkog neustavnog delovanja URA-e, takođe zajedno sa DPS-om.

Milojko Spajić Foto:Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

Kada je postao predsednik, Milatović je oštricu kritika usmerio isključivo na formalno svoju partiju i 44. Vladu, čak i zbog imenovanja Predraga Drecuna koga je uključio u svoju kampanju i sa kojim je zajedno proslavljao izborne pobede.

Aktuelno osporavanje ekonomskog razvoja, zbog izvesnog povećanja plata govori da se nekadašnji funkciner PES-a potpuno distancirao i od ideje koja ga je dovela na poziciju predsednika države.

POGLEDAJTE JOŠ:

Građani Crne Gore će osim boljeg životnog standarda, svedočiti brzom i održivom ekonomskom razvoju, zasnovanom i na širokom infrastrukturnom umrežavanju i veoma značajnim investicijama, što će doprineti otvaranju brojnih radnih mjesta.

Predsedniku države koji se predstavljao kao nestranačka ličnost, želimo uspešnu saradnju i puno sreće nakon sklapanja memoranduma o zajedničkoj saradnji sa URA-om i PZP-om“, naveli su iz PES-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar