Napad Ukrajina Foto:Tanjug/Telegram Channel of Petro Andryuschenko, the adviser of the head of Mariupol city's administration via AP

Oružane snage Rusije izvele su visoko precizne napade raketama i dronovima na ukrajinske elektroenergetske objekte, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Vazdušno-kosmičke snage izvele su noćas grupni udar iz vazduha visokopreciznim oružjem i bespilotnim letelicama na elektroenergetske objekte, pogone za proizvodnju gasa i mesta gde se sklapaju i testiraju pomorski dronovi, navedeno je u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

POGLEDAJTE JOŠ:

Dodaje se da je kao rezultat napada „dezorganizovan rad industrijskih preduzeća koja proizvode i popravljaju oružje, vojnu opremu i municiju, kao i da je uništena vojna oprema i oružje strane proizvodnje koje su u Ukrajinu isporučile zemlje NATO-a“.

Ukrajinsko Ministarstvo energetike saopštilo je ranije danas da je Ukrajina naglo povećala uvoz električne energije i obustavila izvoz nakon serije ruskih vazdušnih udara raketama i dronovima na objekte elektroenergetskog sistema.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar