UN, ujedinjene nacije, skupština, Ukrajina, rat
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Visoka zvaničnica Ujedinjenih nacija u Ukrajini Deniz Braun izjavila je danas da je šokirana vojnim udarima u kojima su u sredu ubijena deca i drugi civili u ukrajinskom gradu Čaplinu i pozvala sve strane da se pridržavaju međunarodnog prava.

„Zaista sam šokirana napadima u kojima su juče ubijeni i ranjeni civili u blizini železničke stanice u Čaplinu, u centralnoj Ukrajini. Deca su ubijena u ovom napadu i umrla su na mestima gde su očekivala da budu bezbedna, u svojim domovima ili putujući sa svojim porodicama“, navela je u saopštenju humanitarna koordinatorka UN za Ukrajinu Deniz Braun, preneo je Rojters.

Rusko Ministarstvo odbrane priznalo je ranije danas da su ruske snage izvele raketni napad na železničku stanicu u ukrajinskom gradu Čapline i uništile voz sa 200 ukrajinskih rezervista.

Zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko saopštio je ranije danas da je broj poginulih u ruskom raketnom napadu na železničku stanicu u Čaplinama porastao na 25, uključujući 11-godišnjeg dečaka pronađenog ispod ruševina kuće i šestogodišnjaka koji je poginuo u požaru automobila u blizini železničke stanice.

***

BONUS VIDEO: Kolika je cena Vulinovog puta u Rusiju?


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar