Flora Vesterberg Foto: Cat Morley / Avalon / Profimedia

Flora Vesterberg privlači pažnju britanske javnosti, ali ne, ona nije princeza iako je povezana sa pokojnom kraljicom Elizabetom II. Ova 28-godišnjakinja je unuka kraljičine nećake, princeze Aleksandre.

Taj deo kraljevske porodice obeležila je tragedija – princeza Aleksandra je ćerka Džordža, vojvode od Kenta, ujaka kraljice Elizabete, koji je poginuo u avionskoj nesreći 1942. godine. Aleksandra se udala za ser Angusa Ogilvija 1963. godine, a Ogilvi je Florino devojačko prezime.

Flora Vesterberg Foto: Justin Ng / Avalon / Profimedia

Rođena je u Edinburgu 15. decembra 1994. godine i odrasla je u seoskoj kući iz 1780-ih godina na istočnoj obali Škotske. Najstarije je dete i jedina ćerka Džejmsa Ogilvija i Džulije Kerolin Rolinson.

Flora je trenirala ragbi. Učila je engleski, francuski i na Univerzitetu u Bristolu diplomirala je istoriju umetnosti. Potom je i magistrirala na Institutu za umetnost. Postala je kustos, predavač i pisac.

Flora ima mlađeg brata Aleksandra, koji je studirao računarstvo i ekonomiju na Univerzitetu na Roud Ajlendu.

Posle studija, Flora je osnovala umetnički sajt „Arteviste“, koji je pokrenula 2015. godine, u nastojanju da tržište savremene umetnosti učini dostupnijim. Na toj platformi organizuje umetničke panele i susrete.

Kada ne radi, posećuje elegantne događaje i ekskluzivne zabave širom sveta.

Uvek je moderno odevena bilo da je reč o umetničkim večerima u Londonu, modnim revijama ili zabavama na Nedelji mode u Milanu.

Njene ekskluzivne veze omogućavaju joj VIP pristup svim modnim događajima, uključujući Kartije, Bulgari i Longčemp. Često se može videti u najnovijim kolekcijama svetskih dizajnera.

Kao i Megan Markl, Flora uživa u glumi – jednom je dan provela kao statista u televizijskoj seriji Daunton Ebi.
Živi sa suprugom Timotijem Vesterbergom (29) u Londonu, gde on radi kao direktor privatne investicione firme.

Flora svog verenika zove „moj divni Šveđanin“ i njih dvoje uživaju u putovanjima po Nemačkoj i Devonu otkako su se upoznali. Venčali su se u jeku pandemije koronavirusa 2020. godine.

Mlada je nosila belu čipkanu haljinu i tijaru sa bisernim detaljima koju je dobila od bake.

U skladu sa svojim imenom, Flora gaji veliku ljubav prema prirodi i redovno na društvenim mrežama objavljuje fotografije u kojima uživa u romantičnim šetnjama plažom.

Iako su njene veze sa kraljevskom porodicom relativno skromne, Flora se često pojavljuje na kraljevskim venčanjima i događajima.

Prisustvovala je venčanju lejdi Gabrijele Vindzor sa Tomasom Kingstonom u maju 2019, iako se nije našla na listi gostiju na venčanju princa Harija sa Megan Markl godinu dana ranije.

Nakon vesti o smrti pokojne kraljice prošlog septembra, Flora je podelila fotografiju svoje bake pored Elizabete II.

„Naših poslednjih nekoliko dana bili su tužni zbog iznenadnog gubitka naše voljene kraljice. Posvećena svojim obavezama, vladala je sa ljubavlju i razumevanjem i iz toga svi možemo dosta da naučimo. Uvek ću se sećati njene radosti života i sjaja u njenim očima kad god je govorila“, napisala je Flora.

Pročitajte još...

Navodno je bliska i sa lejdi Amelijom Vindzor, rođakom princa Vilijama i princa Harija, jer je sa njom objavila više fotografija na društvenim mrežama.

Kao unuka princeze, ona je član kraljevske porodice, ali nema svoju titulu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar