Opština Šavnik izbori Foto:Svetlana Mandić/Vijesti.me

Na biračkim mestima u Crnoj Gori, u zgradi Opštine Šavnik i u selu Kruševice, danas je prekinuto glasanje.

Članovi biračkog odbora u zgradi Opštine Šavnik nisu mogli da se usaglase da li su izbori prekinuti ili završeni. Trenutno pišu izveštaj, dok je izborni materijal iz Kruševice vraćen Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Šavnik, Dušan Radanović saopštio je da nije bilo neregularnosti do 18 časova.

„U 18 časova smo dobili obaveštenje od predsednika biračkog odbora na biračkom mestu broj 1 SO Šavnik i na biračkom mestu Kruševice da je došlo do prekida. Članovi biračkog odbora nijesu omogućili glasaču da ostvari Ustavom i zakonom zagarantovano biračko pravo“, rekao je Radanović.

Kako javljaju podgoričke „Vijesti“, došlo je do rasprave na biračkom mestu u zgradi opštine jer članovi biračkog odbora iz opozicije nisu dozvolili da birači koji nisu iz Šavnika glasaju, a u međuvremenu je stigla i policija.

Podgorički portal navodi da je umalo došlo do tuče kada je jedan od mladića, simpatizer koalicije „Za budućnost Šavnika“, kazao da je kombi podgoričkih tablica sa desetak mladića bio parkiran kod zgrade opštine.

„Kada smo došli do njih, oni su pobegli i presreli smo ih. Hteli smo da ih sprečimo da glasaju. Na naše insistiranje policija je pretresla kombi i našla tri palice i biber sprej. Čak je i jedan od policajaca uzeo palicu i sakrio je ispod uniforme“, rekao je mladić.

Lokalni izbori u Crnoj Gori održani su 23. oktobra, a zbog incidenata i nepravilnosti, ovo je treći put da se ponavljaju izbori u Šavniku.

***

BONUS VIDEO: Objavljeni konačni rezultati izbora u Podgorici: Opozicija potukla Mila Đukanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar