Foto: TANJUG/FOTO HINA/ZVONKO KUCELIN/Privatna arhiva

Iz Ministarstva pravde Crne Gore za Portal RTCG je saopšteno da su od Hrvatske zatražili izručenje Duška Tanaskovića, osumnjičenog za učešće u ubistvu Milića-Minje Šakovića sredinom juna u Budvi, a objasnili su i da je data saglasnost za raspisivanje međunarodne poternice za Lukom Pilčevićem, takođe osumnjičenim za učešće u pomenutoj likvidaciji. Iz crnogorskog tužilaštva ranije je saopšteno da je Luka Pilčević iz Beograda osumnjičen za ubistvo Milića-Minje Šakovića, a Kragujevčanin Duško Tanasković da mu je u tome pomogao.

Iz Ministarstva pravde su nam rekli da je od Hrvatske zatraženo izručenje Tanaskovića, prenosi RTCG.

„Molbom Ministarstva pravde od 31. avgusta 2022. godine Crna Gora je od nadležnih organa Republike Hrvatske zatražila izručenje Duška Tanaskovića, radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela ‘teško ubistvo’ iz člana 144 st. 1 tačke 1 i 3 Krivičnog zakonika Crne Gore. u sticaju sa krivičnim delom ‘nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija’ iz člana 403 stav dva Krivičnog zakonika Crne Gore, koja krivična dela su izvršena na teritoriji Crne Gore“, naveli su iz Ministarstva pravde.

Oni su takođe ukazali i to da je raspisana poternica za Pilčevićem.

Pročitajte još:

„Zbog istih krivičnih dela i istog događaja Ministarstvo pravde Crne Gore je dana 21. jula 2022. godine dalo saglasnost za raspisivanje međunarodne poternice za Pilčević Lukom“, kazali su iz Ministarstva pravde.

Prema policijskim evidencijama, pokojni Šaković važio je za istaknutog člana „škaljarskog klana“.

Podsjetimo, Duško Tanasković uhapšen je pre nekoliko meseci nakon što je u Hrvatskoj na Pagu ispred jednog noćnog kluba ubio Gorana Vlaovića, navodno pripadnika „škaljarskog klana“.

Pilčević je iz Beograda, i o njemu nema nekih detaljnijih informacija.

Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna, nešto prije ponoći. U Šakovića je tom prilikom pucao muškarac, koji je potom pobjegao.

Crnogorska policija je saopštila ranije da je ubistvo Šakoviča nastavak sukobljenih kotorskih klanova.

Nakon ubistva Šakovića, u Hrvatskoj je likvidiran Goran Vlaović, dok je početkom septembra potvrđeno da je u Istanbulu ubijen i osumnjičeni vođa „škaljarskog klana“ Jovan Vukotić.

Krajem septembra deo medija preneo je da je u Panami likvidiran osumnjičeni vođa „kavačkog klana“ Radoje Zvicer, ali se ispostavilo da to nije tačna vest.

BONUS VIDEO: Mesto na Pagu u kome se dogodilo ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar