Foto:Facebook

Konzul Ukrajine u Crnoj Gori Mihailo Šmatov reagovao je na odluku vlade u Podgorici da otvori granice za sve državljane Rusije.

On je nezadovoljstvo ovakvim potezom crnogorske vlasti iskazao na Fejsbuku, gde je istakao da se najviše protivi tome što je Rusija bez posebnih uslova odmah smeštena u zelenu zonu, dok njegova država još uvek nema taj status.

Prenosimo u celosti objavu konzula Šmatova.

„Ne, nisam ogorčen što je Crna Gora otvorila svoje granice prema Rusiji. Uostalom, to je bilo pitanje vremena i ekonomske izvodljivosti i to je apsolutno pravo i odgovornost zemlje. (Iako, naravno, nikada nisam imao tako divan i miran odmor bez dominacije ruskog jezika).

?? Ні, я обурений не тим, що Чорногорія відкрила кордони для росії. Врешті-решт це було питання часу та економічної…

Posted by Mykhailo Shmatov on Уторак, 04. август 2020.

Ogorčen sam što je Rusija odmah smeštena u zelenu zonu. Bez ikakvih uslova! Da podsetim da Ukrajina, koja od početka leta daje Crnoj Gori najveći broj turista, trenutno ima 13-14 avio letova nedeljno, a ima ograničena prava. Uprkos našem stalnom trudu, ukrajinskim građanima je i dalje zabranjeno putovanje automobilom, a ako pažljivo čitate pravila, zabranjeno vam je i samostalno putovanje avionom, osim ako niste deo turističke grupe. A za Rusiju ulazak bez dodatnih uslova. Uprkos činjenici da je u Rusiji indeks incidence virusa 127,2, a u Ukrajini 72,8.

Novac ne smrdi – ovo je stari aksiom, ali gde je pitanje osnovnog poštovanja. Nadam se da će ti diskriminatorni uslovi za naše građane biti uklonjeni.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare