Ukrajinka, Ukrajina Karolina
Foto: Printscreen/Instagram/anna_olitskaya and karolisha_8

Irina (52) i Karolina Perlifon (29), majka i ćerka iz Ukrajine, pokušale su da pobegnu u februaru kada je napadnut Harkov. Karolina navodi da kada su im dva ruska vojnika ponudila pomoć i pokušala da ih sakriju, njihove kolege su pucale na njih. Karolina kaže da su ruski vojnici ubili jednog od svojih kolega koji je pokušao da im pomogne, prenosi britanski The Sun.

Pored ruskog vojnika, stradala je i Karolinina majka. Udarena je u glavu i umrla je na rukama svoje ćerke. Jedan ruski vojnik je preživeo, ali sa teškim povredama. Karolina je takođe ranjena.

Smrt njene majke se istražuje kao ratni zločin, piše The Sun.

Foto: Printscreen/Instagram/anna_olitskaya and
karolisha_8

„Moja majka je vozila auto, počela je da paniči. Zaustavili smo se i videli dva ruska vojnika. Plašili smo se najgoreg, ali oni su nam zapravo pomogli. Sakrili su nas blizu garaže, ostali su sa nama 15 minuta, ali ih je primetila druga grupa vojnika i počela da puca. Jedan vojnik ih jre molio da ne pucaju, počeo je da plače. Bilo je mnogo buke i vike. Čula sam samo pucnje, svuda je bilo krvi. Bio sam ubeđena ću da umrem. Ranio me geler  od metka, a kada sam videlaa mamu počela sam da drhtim. Metak je završio u njenoj glavi, bila je mrtva. Ja sam bila preplašena, nisam mogala da verujem šta se događa“, rekla je Karolina za The Sun.

Pobegla je, ali se pucnjava nastavila. Uspela je da povređenog Rusa ubaci u automobil kako bi mogli da pobegnu.

„Niko ovo ne zaslužuje. Pokušavali smo da se izvučemo. Uništen mi je život“, rekla je 29-godišnja Ukrajinka.

General Zelenov Evgenij Aleksandrovič optužen je za ratne zločine jer je naredio vojnicima da pucaju na civile. Za ruskim generalom raspisana je međunarodna poternica.

***

BONUS VIDEO: Novi napad Rusije na Harkov, stradalo petoro ljudi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare