Foto: Anton Vergun / Sputnik / Profimedia

Najmanje pet osoba je poginulo, uključujući jedno dete, dok je 18 ranjeno u Belgorodu, u današnjem ukrajinskom raketnom napadu, izjavio je guverner regiona Vjačeslav Gladkov.

„Prema preliminarnim izveštajima, u Belgorodu je poginulo pet osoba, među kojima i dete, a još 18 je zadobilo rane, uključujući petoro dece. Hitna pomoć je prevezla ranjene u bolnicu u kojoj im se pruža sva neophodna pomoć“, napisao je on na Telegramu, preneo je TASS.

U napadu je oštećen tržni centar u ulici Plehanova, gde se nalaze prodavnica i Magnit, prenela je agencija RIA Novosti. Na zgradi je polomljeno staklo i oštećena fasada. Oštećeni su i automobili parkirani u blizini.

Foto: Handout / AFP / Profimedia

Prema podacima Ministarstva odbrane, Ukrajina je napala Belgorodsku oblast raketama MLRS RM-70 Vampir. Ruska PVO je oborila 14 granata. Granatiranje se dogodilo oko 12:30 po moskovskom vremenu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Pre napada, guverner regiona Vjačeslav Gladkov i kancelarija gradonačelnika Belgoroda izvestili su o opasnosti od raketa u gradu i Belgorodskoj oblasti. Dopisnik RIA Novosti javio je da se na nebu u centru grada čulo 10-ak jakih eksplozija, nakon čega su se oglasile sirene. Ukrajinske oružane snage redovno granatiraju centralne i pogranične regione Rusije, izvode udare bespilotnim letelicama i sprovode sabotaže.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare