Foto:Jintak Han / Zuma Press / Profimedia; American Photo Archive / Alamy / Alamy / Profimedia; U.S. Attorney’s Office for the District of Puerto Rico ;

Tinejdžerka koja tvrdi da je devojka masovnog ubice iz Uvaldea u Teksasu, Salvadora Ramosa, uhapšena je u sredu zbog pretnji žrtvama masakra i ožalošćenoj zajednici.

Viktorija Gabrijela Rodrigez-Morales (19) iz Portorika, optužena je po 13 tačaka optužnice, jer je pretila pomenutim osobama putem društvenih mreža i imejlova pod imenom „SchoolShooter“ i „Killer22“, saopštilo je američko tužilaštvo okruga Portoriko, piše Njujork post.

„Salvador i ja smo želeli da ovo uradimo zajedno, ali on me nije sačekao da dođem. U svakom slučaju, mnogo više dece i tinejdžera će umreti, tako da ne plačite zbog onoga što se desilo, jer dolazi nešto mnogo gore“, navodno je pisala u porukama na Instagramu u junu.

Tinejdžerka je navodno počela da seje mržnju godinama pre nego što je njen dečko Salvatore Ramos ubio 21 osobu, uključujući 19 dece u osnovnoj školi Rob, 24. maja 2022.

Pretnje su se pojačale nakon masakra, u kojem je Rodrigez-Morales Ramosove žrtve opisala kao „male gubitničke duše“, za koje se moli da gore u paklu.

Salvador Ramos Foto: Instagram/salv8dor__

Tinejdžerka je rekla da planira da nastavi da ubija Teksašane u sećanje na Ramosa.

„Proganjaću sve. Svaki od vas će umreti u ime Salvadora“, napisala je navodno Rodriguez-Morales i dodala da je život posvetila ubijanju.

Pročitajte još...

U mejlu od 25. oktobra, navodno je pretila Kimberli Mati-Rubio, koja je izgubila ćerku u pucnjavi u školi i koja se kandidovala za gradonačelnika Uvaldea.

„Ako Mata Rubio pobedi na izborima, ubiću je“, navodno je napisala Rodrigez-Morales.

Rodrigez-Morales preti kazna do pet godina zatvora za svaku od 13 optužbi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar