Hrvatska policija
Hrvatska policija Foto:Shutterstock/lordzg

Vozač automobila autoškole koji je juče u Španskom u Zagrebu pregazio dve tinejdžerke, uhapšen je.

„Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku uhapšenog 39-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela ‘Izazivanje saobraćajne nesreće’ dok će krivičnu prijavu podneti nadležnom državnom tužilaštvu“, izvestila je PU zagrebačka danas, prenosi Index.hr.

Ranije su objavili detalje nesreće.

„Juče, 29. srpnja 2023. godine u 19.55 sati je 39-godišnjak upravljao putičkim automobilom marke VW Golf zagrebačkih registarskih tablica, a kretao se Ulicom Antuna Šoljana u smeru istoka.

Dolaskom do kućnog broja 5, odnosno do obeleženog pešačkog prelaza, nije se prelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pešake i da vozilo može zaustaviti kako bi propustio pešake koji su već stupili na pešački prelaz.

Tada je naleteo na dve maloletne devojke koje su prelazile ulicu Antuna Šoljana u smeru severa, a kretale su se obeleženim pešačkim prelazom.

Lekarska pomoć je povređenim pešakinjama pružena u Klinici za dečje bolesti u Klaićevoj gde je utvrđeno da su teško povređene“, izvestila je policija.

PROČITAJTE JOŠ:

Obe imaju potres mozga

Jedna je zadobila prelom kostiju potkolenice i moraće na operaciju. Osim toga ima i brojne rane, ogrebotine i nagnječenja, pretežno ekstremiteta, kao i potres mozga. Druga devojčica ima slomljene kosti gležnja i stopala, brojne rane, nagnječenja i ogrebotine ekstremiteta i glave, kao i potres mozga, doznaje RTL.

Kod obe su učinjeni CT, RTG, ultrazvučna, laboratorijska i klinička obrada te su stabilno i pri svesti. Rane i prelomi primarno su im sanirani, a zadržane su na bolničkom lečenju.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar