Foto:Shutterstock

U opštinsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu jutros je u devet sati na ispitivanje doveden 24-godišnji mladić, inače vojna osoba, koji je na Badnji dan šutirao mladića odevenog kao Deda Mraz, nanevši mu teške povrede.

Ispitivanje je trajalo pola sata, osumnjičeni je ponovno odveden u pritvor, a opštinski državni tužilac doneće odluku o daljim radnjama, piše PlusPortal.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je njihov zaposleni bio jedan od učesnika tuče u Slavonskom Brodu, u kojoj je pretučen mladić odeven u Deda Mraza. Policija je juče objavila, vezano za tuču u subotu u Slavonskom Brodu, da su uhapšene osobe starosti od 20, 23, 20 i 22 godine.

Premda se nagađalo da je u tuči učestvovao i hrvatski vojnik i premda se MORH oglasio odmah nakon događaja osuđujući takav postupak, sinoć su za Dnevnik Nove TV potvrdili da je uhapšeni i ranije bio pod teškim merama nadzora.

„Prema podacima Kabineta načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga RH vojniku za kojeg pitate izrečena je mera nadzora 2021. godine. Takođe prema podacima dobijenim iz Kabineta načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga RH od 2018. do danas navedeni vojnik četiri je puta dobio nagradni dopust.

Reč je o vojnoj osobi i takvo ponašanje u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH predstavlja kršenje vojne mere.

Mera nadzora je u nadležnosti Oružanih snaga RH i protiv navedene osobe sprovesće se sve radnje u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH vezane uz nadzor i njegov dalji status u službi. Kazneni postupak je u nadležnosti tela s kojima sarađuje Vojna policija“, saopštio je MORH.

PROČITAJTE JOŠ:

Brutalni napad

Podsetimo, društvenim mrežama se proširio snimak brutalnog prebijanja mladića obučenog u Deda Mraza u Slavonskom Brodu. Policija je potvrdila da je dobila dojavu o tuči više ljudi nešto posle 15 sati, prenosi Index.hr.

Na snimku se vidi mladić obučen u Deda Mraza kako leži na ulici. Kada je mladić pokušao da ustane, prišao mu je drugi pa ga snažno udario nogom u glavu. Nakon toga udareni mladić pada bez svesti na asfalt.

Mladić koji je nogom udario mladića odevenog u Deda Mraza je pripadnik Hrvatske vojske. Iz Ministarstva odbrane su osudili incident te od Vojne policije zatražili da sprovede istragu.

BONUS VIDEO: Deda Mraz pretučen u Slavonskom Brodu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar