Ilustracija Foto: N1

U Sarajevu je uhapšen student zbog pretnji na internetu da će u Kantonu Sarajevo počiniti masovna ubistva po uzoru na ono koje je nedavno počinjeno u školi u Teksasu.

Sarajevski portal Avaz otkriva da je reč o Hamzi Čardakliji, kome je Tužilaštvo BiH, po čijem nalogu je uhapšen, zatražilo određivanje pritvora.

Osumnjičeni je lišen slobode, nakon informacija zaprimljenih od partnerskih institucija iz inostranstva, a identifikovali su ga i locirali istražitelji specijalizovani za visokotehnološki kriminal, na području sarajevske opštine Novi grad, i lišen slobode u aktivnostima koje su sproveli policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), saopšteno je iz Tužilaštva.

Osumnjičeni se tereti, da je koristeći svoje znanje iz oblasti informacionih tehnologija, preko interneta, na inostranom internet serveru i portalu za razmenu poruka, iznosio komentare o nedavnim pucnjavama i ubistvima učenika u SAD, kao i pretnje oružanim napadom i preduzimanjem ovakvih terorističkih aktivnosti na području Kantona Sarajevo, navode iz Tužilaštva.

***

BONUS VIDEO: 30 godina od početka opsade Sarajeva tokom rata u BiH

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar