Portugal droga heroin
Zaplenjena droga u Portugalu Foto:EPA/LUÍS FORRA

Policija je po nacionalnoj poternici uhaspila R.R. (43) iz Podgorice, osumnjičenog za stvaranje kriminalne organizacije, a dovodi se u vezu sa krijumčarenjem 840 kilograma kokaina koji je zaplenjen na katamaranu „Florida II” u portugalskoj luci Horta u septembru 2018. godine, saopštila je Uprava policije Crne Gore (UP CG).

Poternica za R. R. bila je raspisana da bi se obezbedilo njegovo prisustvo vođenju krivičnog postupka pred crnogorskim pravosuđem, navodi se u saopštenju.

Policija je 10. marta 2020. godine realizovala značajnu operaciju kodnog naziva „Aurel”, uz podršku policijskih službi Portugala, Austrije, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Uprave carina Francuske.

Tada je razbijena organizovana kriminalna grupa sa Zapadnog Balkana koja se bavi krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike ka Evropi, podseća UP CG u saopštenju.

Specijalnom državnom tužilaštvu tada su podnete krivične prijave protiv 13 osoba zbog stvaranja kriminalne organizacije i neovlašćene proizvodnje, držanje i prodaju droge.

Portugal droga heroin Portugal droga heroin
Portugal droga heroin Portugal droga heroin

BONUS VIDEO: Poruka Dr Žujovića vlastima: Recite NE kokainu!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar