FOTO: STOP PEDOFILIJI/FACEBOOK/SCREENSHOT

Ivica Mišković, osuđeni pedofil koji je pobegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjaluci, uhapšen je u Hrvatskoj, javlja RTRS.

Ivicu Miškovića iz Kaknja koji je pobegao iz zgrade Osnovnog suda 7. novembra u Banjaluci, nakon što mu je izrečena četvorogodišnja kazna zatvora za teško zlostavljanje devojčice, kako nezvanično saznaje RTRS, MUP Hrvatske locirao je na području Zagreba 15. i 16. novembra. Nakon saznanja RTRS, ova informacija je potvrđena i u MUP-u Republike Srpske.

Podsetimo, nakon raspisivanja međunarodne poternice za Miškovićem u martu prošle godine, Interpol Zagreb dostavio je obaveštenje da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom EU, te da su o međunarodnoj poternici obavestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Istaknuto je da je ukoliko se želi inicirati ustupanje krivičnog gonjenja ili preuzimanje eventualnog postupka izručenja, neophodno je da nadležni pravosudni organ iz BiH stupi u kontakt sa Ministarstvom prvosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Prema nezvaničnim informacijama Mišković je osuđen zbog obljube 9-godišnje devojčice. Slučaj je prijavljen 2021. godine, a optužnica protiv Miškovića je potvrđena prošle godine. Dugo vremena je bio u bekstvu i za njim je raspisana poternica na osnovu koje je uhapšen u Nemačkoj i izručen pravosuđu Srpske.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar