Foto: Tanjug/AP Photo/Joshua Bessex

Najmanje 10 osoba je ubijeno nakon pucnjave u gradu Bafalu u američkoj saveznoj državi Njujork, javljaju američki mediji. Pucnjava se dogodila u supermarketu, prenosi Hina. Lokalna policija javlja kako je napadač uhapšen i da se trenutno nalazi u pritvoru.

Osumnjičeni za jučerašnji napad na Tops Friendli Marketu u Bafalu identifikovan je kao Pejton Gendron iz Konklina, država Njujork, mestu udaljenom oko 320 kilometara jugoistočno od Bafala. Za sada nije jasno zašto je Gendron otputovao baš u taj supermarket u Bafalu, prenosi Tanjug.

Vlasti još nisu potvrdile detalje ovog događaja. Izvori iz policije navode kako je napadač ušao u prodavnicu sa puškom i da je nosio vojničku opremu i pancirku. Policija je zatvorila ulice oko supermarketa.

Lokalne vlasti okvalifikovale ovaj zločin kao „rasno motivisani nasilni ekstremizam“. Istražitelji proučavaju „manifest“ koji je napadač navodno objavio na internetu pre same pucnjave, prenosi CNN.

Na snimku koji je objavljen na njegovom nalogu na striming platformi Tvič, može se videti kako dolazi do supermarketa u svom automobilu i najpre pogađa četiri osobe ispred prodavnice, od kojih je troje smrtno stradalo, rekao je komesar policije u Bafalu Džozef Gramalja.

Foto: Tanjug/AP Photo/Joshua Bessex

Pejton potom ulazi u samoposlugu gde pripadnik obezbeđenja, penzionisani policajac iz Bafala, ispaljuje na njega više hitaca, ali s obzirom da je napadač nosio pancir Gramaljijevi meci ga nisu zaustavili.

PROČITAJTE JOŠ:

Ubica potom ubija tog radnika obezbeđanja i nastavlja da puca na druge kupce supermarketa. U međuvremenu, stigla je policija, ušla u prodavnicu i suočila se sa napadačem u predvorju.

Kad ga je policija okružila u predvorju supermarketa, prvo je prislonio pištolj na svoj vrat, ali su ga policajci ipak nagovorili da baci oružje i preda se, rekao je na pres konferenciji šef policije Džozef Gramalja, prenosi Index.hr.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Milvokiju nakon košarkaške utakmice

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar