Foto: Shutterstock, Facebook/Luka Burazer

Pola godine nakon što je riječka kompanija za trgovanje kriptovalutama BitLucky iz Kostrene doživela kolaps, a nakon čega su usledile optužbe ulagača da su prevareni za desetine miliona evra, policija je tokom današnjega dana u Rijeci uhapsila po nalogu riječkog Opštinskoga državnog odvetništva vlasnike propale kompanije - Luku Burazera i Eugena Travalju, te ih odvela na kriminalističko istraživanje zbog optužbi za prevaru.

Premda su se nakon kolapsa u maju ove godine pojavile glasine da su Burazera i Travalja pobegli, a prema nekim navodima čak i napustili državu na kraju su navodno uhapšeni u njihovim domovima u Rijeci, piše Jutarnji.hr.

Kao što smo pisali, nakon nekoliko godina uspešnog poslovanja riječka kompanija BitLucky za trgovanje kriptovalutama u vlasništvu Luke Burazera i Eugena Travalje, u maju ove godine nenadano je doživela kolaps.

Stotine investitora, koji su u kriptovalute navodno ukupno uložili više desetina miliona evra, ostale su bez svojih ulaganja, ali i informacije što se s njihovim novcem, ali i čitavom tvrtkom, stvarno dogodilo.

Naime, Burazer je 20. maja ove godine svim klijentima tvrtke poslao samo e-mail: „Poštovani klijenti, nizom loših trejdova i odluka nažalost doveo sam stanje firme u kriznu situaciju. U sledećim danima ćemo imati više informacija“, nakon čega je doslovce nestao.

Kako je Jutarnjem listu izjavilo nekoliko klijenata kompanije, Burazer je nakon objave isključio telefon, nije odgovarao na njihove e-mailove te je obrisao i sve profile na društvenim mrežama.

Pojavile su se i glasine kako je čitava priča zapravo bila tzv. Ponzijeva šema, odnosno prevara, te da Burazer uopšte nije ulagao novac u trgovanje kriptovalutama već ulaganjem jednog klijenta isplaćivao dobit ranijim klijentima.

Jutarnji list je s Burazerom stupio i u kontakt, a tada radi vlastite sigurnosti nije hteo da kaže gde se nalazi – što činjenicu da ga je policija pronašla u domu u Rijeci diže na novi nivo bizarnosti.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar