Foto: Privatna arhiva

Na području Banjaluke uhapšen je Dragan Ševo koji je osumnjičen za ubistvo monaha Stefana u manastiru Glogovac kod Šipova, potvrđeno je Srni u MUP-u Srpske.

Iz MUP-a su naglasili da su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice uhapisli lice D.Š.

Akcija lociranja i hapšenja osumnjičenog trajala je ceo dan, a bili su uključeni i pripadnici policijskih uprava Banjaluka i Mrkonjić Grad.

Pročitajte još:

Pre hapšenja, pripadnici Policijske uprave su u Banjaluci u hotelu „Nana“ sa osumnjičenim vodili pregovore, a bio je prisutan i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Podstimo, Dragan Ševo se sumnjiči da je u ponedeljak nožem izbo monaha manastira Glogovac, oca Stefana. Njegov saučesnik, za kojeg se sumnja da ga je vozio nakon ubistva je uhapšen.

Monah Stefan zadobio je dva uboda nožem u grudni koš. Uspeo je da pozove drugog monaha koji nije bio u manastiru kobne večeri, i da mu kaže šta se desilo. Ovaj monah je bio u Šipovu i odmah se vratio u konak, gde je zatekao izbodenog Stefana, a koji je navodno rekao ko ga je ubio.

Ovaj stravični zločin se desio u trpezariji objekta pored manastira, a gde su oni navodno večerali ranije. Na mestu ubistva bilo je mnogo krvi, po zidovima, tepihu i jorganu.

Foto:Screenshot/Facebook/Манастир Глоговац

Ubica je navodno imao problema sa drogom zbog čega je dolazio u manastir na lečenje.

Osumnjičeni je nakon ubistva monaha Stefana ukrao novac iz manastira Glogovac, a navodno je ukradeno 100 KM (5.986 dinara).

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar