Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Zloglasni ubica Nizamodin Hosein, koji sada živi na Trinidadu, nakon što je proveo 20 godina u zatvoru u Velikoj Britaniji, rekao je policiji da je zakopao telo žrtve Mjurijel Mekej pre 55 godina na farmi u Hertfordširu na istoku Engleske, objavio je Skaj njuz.

Hosein (76) je osuđen za otmicu i ubistvo Mekej nakon njenog nestanka 1969. godine, a on je pogrešno mislio da je reč o tadašnjoj supruzi novinskog magnata Ruperta Mardoka. Hosein sada živi u siromaštvu na Trinidadu, nakon što je deportovan posle 20 godina iz zatvora u Britaniji.

Hosein je pristao da se ove sedmice sastane sa detektivima Skotland jarda na rodnom Trinidadu i tada je rekao je gde je zakopao posmrtne ostatke svoje žrtve pre 55 godina. Nadzornica policije Ketrin Gudvin rekla je u poruci porodici Mekej da će detektivi ispitivati Hoseina nekoliko dana.

Bristol, Engleska Foto:Tanjug/Ben Birchall/PA via AP

Pretpostavlja se da je Hosein ponovio ono što je rekao Mjurijelinoj ćerki Dajan Mekej i njenom unuku Marku Dajeru kada su oni bili na Trinidadu u januaru: da je Mjurijel umrla od srčanog udara na farmi njegovog brata Artura u Hertfordširu na istoku Engleske, dok su pregovarali o otkupnini i da su je zakopali iza štale. Skaj njuz je snimio taj sastanak, na kojem je Hosein pokazivao stare i nove fotografije farme.

Hosein živi sam u siromaštvu, ali je odbio ponudu porodice Mekej od 50.000 dolara da im pruži informacije i razgovarao je sa njima besplatno. Gudvin je rekla, nakon što je proučila taj snimak, da smatra Hoseinove dokaze „ubedljivim“, ali da želi da se sastane sa njim lično.

Gudvin je izrazila nadu da će prikupiti dovoljno dokaza da opravda novu pretragu na farmi u Hertfordširu ili da britansko ministarstvo unutrašnjih poslova ukine Hoseinov nalog za deportaciju i pusti ga da se nakratko vrati na farmu da pokaže policiji gde tačno da kopa.

POGLEDAJTE JOŠ:

Mekej (55) su kidnapovali iz njene kuće u južnom Londonu krajem decembra 1969. braća Hosein koji su mislili da je ona Ana, žena Ruperta Mardoka koji je upravo kupio novine „San“. U stvari, ona je bila supruga Mardokovog zamenika, Australijanca Alika Mekeja.

Otmičari su odmah shvatili svoju grešku, ali su tražili otkup od milion funti za njen bezbedan povratak. Skotland jard ih je na kraju identifikovano i uhapsio, a Mjurijel je tada već bila mrtva. Braća su bila osuđena na doživotni zatvor, a negirali su učešće u otmici i odbijali su da kažu šta se dogodilo njihovoj žrtvi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar