Foto:Tanjug/AP Photo/Jessica Hill

U Sloveniju će sutra stići prvih 9.750 doza Fajzer-BioNtek vekcine, koju će, prema najavama Vlade, u nedelju prvo primiti korisnici staračkih domova.

Slovenačka vlada je saopštila danas da su u poslednja 24 sata potvrdjene 1.783 nove infekcije korona virusom, prenosi Hina.

Pročitajte još:

Od 5.189 uradjenih PCR testova, virus je potvrdjen kod 1.363 osobe, odnosno kod 26,3 odsto, a 420 novozaraženih je otkriveno medju 7.236 testiranih brzim antigenskim testovima, pri čemu je pozitivan rezultat na korona virus pokazalo 5,8 odsto.

Situacija u bolnicama se blago stabilizuje, na kovid odeljenjima je trenutno 1.189 pacijenata, na intenzivnoj nezi 209 teže obolelih.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u poslednja 24 sata umrlo je 25 ljudi od posledica KOVID-19, pa je sada ukupan broj umrlih od te bolesti 2.479.

Do danas u 20 sati u Sloveniji je na snazi privremeno ublažavanje najstrožih restrikcija pa je dozvoljeno okupljanje najviše dve porodice sa ukupno šest odraslih osoba.

Do tada je dozvoljeno napuštanje matičnih opština i regiona, posle toga se ponovo uvode sva prethodna ograničenja, a do početka iduće godine neće raditi ni prodavnice, osim onih koje prodaju osnovne životne namirnice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar