Foto: EPA-EFE/MICOL BRUSAFERRO

Slovenačka vlada usvojila je danas nove restriktivne mere, kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, a jedna od njih je i zabrana okupljanja više od 10 osoba. U Sloveniji je danas zabeležen rekordan broj obolelih od koronavirusa - 387, što je najveći broj od početka pandemije.

Predstavnik vladinog stručnog tima izjavio je sinoć da bi uz sadašnji negativan epidemiološki trend broj obolelih od covida u bolnicama mogao porasti na oko 300, pa će tek za dve nedelje biti jasnije da li su nove vladine restriktivne mere dale rezultat.

Novim restriktivnim merama okupljanje do 500 osoba biće moguće samo uz odobrenje nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Na događajima je zabranjeno služenje hrane i pića, a barovi i restorani usluživaće samo one goste koji drže 1,5 metara odstojanje.

S obzirom da je u Sloveniji 116 slučajeva infekcije na sto hiljada stanovnika, Nemačka je još četiri slovenačka regiona proglasila epidemiološki rizičnim pa je za veći deo države pri ulasku u Nemačku potreban negativan test na koronu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar