Good Day Sacramento Foto:Screenshot/Youtube/Good Day Sacramento

U jutarnjem programu CBS-a "Good day Sacramento" pušten je deo pesme "Ne volim te Alija" Baje Malog Knindže. Na ovo je reagovao Kongres Bošnjaka Severne Amerike pozvavši CBS na korektivne mere.

Deo pesme koji je pušten u njihovom programu primetila je jedna od bosanskih izbeglica u Americi, koja je na svom Fejsbuku sa ovim upoznala javnost. Kazala je da ovu emisiju rado prati svako jutro, ali da ju je dočekalo neprijatno i uznemirujuće iznenađenje.

„Ja sam bosanska izbeglica koja je ovamo došla bežeći od rata tokom etničkog čišćenja sredinom 90-ih koje su izvršili osuđeni srpski ratni zločinci. Postoji segment emisije koji se zove ‘Jovan Srbin’ koji je danas u meni izazvao emocije koje su me vratile u bekstvo iz rata. Džon je odsvirao neverovatno uvredljivu i uznemirujuću pesmu, koja u suštini slavi zločine srpskih ratnih zločinaca. Prevod ove pesme je bukvalno ubijanje nevinih ljudi i plutanje mrtvih tela niz reku, što je prikaz kroz šta je moja porodica prošla i traume/PTSP kroz koje i danas prolazimo“, napisala je ona.

Pozvala je CBS da provere ono što emituju pre nego daju dozvolu voditeljima.

„Džon bi trebalo da zna bolje jer ovaj pevač peva samo o slavljenju srpskih ratnih zločinaca i zločina nad nedužnim ljudima. Pre nego dozvolite nekom od vaših voditelja da prikaže nešto u vašoj emisiji, preporučujem vam da prethodno istražite jer je to bilo jako uvredljivo i štetno. Nasuprot tome, nakon ovog segmenta pušten je segment o miru i ljubavi koji je u potpunosti u suprotnosti sa ovom pesmom i pokazuje neznanje Good Day Sacramento. Štaviše, obično uživam u pesmama koje Džon svira u pauzama jer uprkos našim razlikama i dalje delimo istu balkansku kulturu, ali to je bilo potpuno nepoželjno“, rekla je ona.

***

BONUS VIDEO: Željko Komšić prekinuo intervju sa novinarom Tanjuga posle rasprave o Srebrenici


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar