Prag požar
Foto: Lukas Kabon / AFP / Profimedia

U požaru u trinaestospratnici u gradu Bohumin na severoistoku Češke stradalo je 11 ljudi, saopštila je češka policija.

Prema prvim vestima, požar je izbio u stanu na 11. spratu trinaestospratnice gde je stradalo troje dece i troje odraslih, dok je prema saopštenju vatrogasaca petoro stanara sa sprata iznad pokušalo od požara da se spase skokom sa prozora i pad nisu preživeli.

„Stambena zgrada je u vlasništvu grada. Prema prvim informacijama nije isključeno da je neko požar podmetnuo. To je strašna tragedija, ništa slično se ovde nikad nije desilo“, kazao je češkom javnom TV servisu ČT zamenik gradonačelnika Bohumina Igor Bruzla.

Portparol lokalne vatrogasne službe Lukaš Pop kazao je češkim medijima da je požar izbio u stanu na 11. spratu i da se proširio na sprat iznad.

„U ovom trenutku je požar lokalizovan i likvidiramo ga. Požar je tragičan. Možemo da potvrdimo da su neki ljudi iskočili sa prozora. Vodi se istraga šta je uzrok požara“, kazao je Pop.

Češki ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček saopštio je da je tokom gašenja požara teško povređen i jedan od vatrogasaca.

Požar u Bohuminu najtragičniji je i sa najvećim brojem žrtava u Češkoj od 1990. godine, kada je 2010. u Pragu stradalo devetoro beskućnika.

 

Uzrok požara se istražuje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare