Ilustracija: Shutterstock

Na putu od Gornje Ploče prema Udbini, u sudaru dva automobila, sa državljanima Francuske i Austrije, povređeno je šest osoba, a vozač iz Francuske naknadno je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici u Gospiću.

Sudar se dogodio oko 15 časova, a zbog uviđaja i sanacije puta, saobraćaj je bio u prekidu do 19.40 sati kada je normalizovan. Direktorka bolnice u Gospiću, Sandra Čubelić, rekla je Hini da je njima bilo dovezeno šest pacijenata iz te saobraćajne nesreće, od kojih je petoro francuskih državljana, saznaje Večernji list.

„Vozač iz Francuske dovezen je bez svesti i bez reakcije zenica, pa je, uprkos reanimaciji, podlegao povredama i biće upućen na obdukciju“, rekla je Čubelić.

Njegova supruga, sin, ćerka i još jedan mladić takođe su povređeni, od kojih je 15-godišnji sin zadobio prelome lobanje i karlice, te je zbog težina povreda prevezen na hirurgiju zagrebačke Klinike za dečije bolesti.

Ostalih četvoro pacijenata je hospitalizovano u Gospiću, jedna osoba sa teškom povredom, a troje za sada imaju lake telesne povrede, s mogućnošću prekvalifikacije u teže.

Francuski državljani su se vozili u „ford fokusu“ francuske registracije, a austrijski u „mercedesu“ zagrebačke registracije. Tokom uviđaja saobraćaj se odvijao putem prema Gračacu.

Na intervenciji su bili i gospićki vatrogasci koji su objavili fotografije koje pokazuju da je „ford“, u kojem su bili francuski državljani, potpuno smrskan.

BONUS VIDEO: Izvlačenje autobusa u Hrvatskoj, posle sletanja sa auto-puta

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar