Foto: EPA-EFE/MATTEO CORNER

Policija italijanskog grada Novara otkrila je, zahvaljujući svedočenju jedne devojčice, postojanje psiho sekte, koja je, delovala u celoj Italiji više od 30 godina.

Na čelu sekte čije su žrtve bile uglavnom mlade žene i devojčice je 77 godišnji čovek, kojega su, oslovljavali sa „Doktor“, a odnosile se prema njemu kao prema božanstvu.

Članice sekte bile su podvrgnute seksualnom nasilju da bi se kako im je govorio vođa, „zapalio unutrašnji plamen“, i bile su mu potpuno potčinjene, a neke je uspeo da sasvim izoluje čak i od porodica, dok je drugima i porodicu uvukao u sektu.

Devojčice i mlade žene birane su iz dobrostojećih porodica, sekta se bavila i „pranjem novca“, a vođa je odlučivao za članice sa kim mogu da se druže, šta da rade, i sam je birao sa kojom žrtvom će se zabavljati.

Policija je otkrila da je vođa imao 26 saradnika, svi su pod istragom, a u primamljivanju članica učestvavali i profesionalci kao neke priho-terapeutkinje, vlasnici dveju baletskih škola, vlasnici zanatskih radnji i drugi.

Prema navodima policije, čak su i devojke visokog kulturnog nivoa rizikovale i bile uvučene u sektu, ukoliko ih je vođa ocenio kao mete.

„Niko nije mogao da bude siguran da neće biti uvučen u sektu“, svedočila je devojčica, a detalje je saopštila policija na vanrednoj konferenciji za medije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar