Foto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Indija je danas izvestila o rekordnom broju zaraza koronavirusom pa je postala druga nakon SAD-a koja je registrovala više od 100.000 novozaraženih na dan, dok su bolnice u najteže pogođenoj zemlji Maharaštri preopterećene, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ:

Dnevni broj zaraženih povećao se oko 12 puta, nakon višemesečnog smanjenja do početka februara, kad su vlasti ublažile većinu ograničenja, a ljudi u velikoj meri prestali da nose maske i da paze na fizičku distancu. Na drugo povećanje broja zaraženih uveliko utiču i zaraznije varijante virusa, rekli su neki epidemiolozi.

Sa 103.558 novozaraženih Indija je sada izvestila o 12.6 miliona slučajeva, najviše nakon SAD-a i Brazila, pokazuju podaci ministarstva zdravstva.

Indija je protekli nedelju dana registrovala najviše zaraženih u celom svetu.

Zatvaraju tržne centre, bioskope, barove, restorane i verske objekte

Broj umrlih skočio je za 478, još uvek jedna od najnižih stopa smrtnosti u svetu, povećavši se na ukupno 165.101 osobu umrlu od koronavirusa.

Najteže pogođena indijska država Maharaštra tokom noći je izvestila o rekordnom broju novih slučajeva, njih 57.074. Država će početi da zatvara tržne centre, bioskope, barove, restorane i verske objekte u ponedeljak uveče.

Vlasti će uvesti potpuno zatvaranje preko vikenda, jer su stručnjaci zabrinuti zbog nedostatka kreveta na odeljenjima intenzivne nege, pogotovo u manjim gradovima.

Raniji najviši broj dnevnih zaraza u Indiji bio je 97.894 sredinom septembra, nakon kojeg je brojka oštro pala pa je ponovo počela da se povećava pred kraj februara, kad se potpuno otvorila privreda i kada je počeo da se širi novi mutirani virus.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)