Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

U Hrvatskoj je u poslednja 24 časa potvrđeno 1.313 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 33 osoba, saopštio je jutros Nacionalni štab civilne zaštite.

Obolelih je trenutno 15.699, među njima je 1.816 pacijenata na bolničkom lečenju, od kojih je na respiratoru 191.

U protekla 24 časa oporavilo se 2.507 osoba, a testirano je njih 4.861. Trenutno je u samoizolaciji 35.071 osoba.

Pročitajte još:

Od početka epidemije, koronavirus je zabeležen kod 85.519 osoba, od kojih se njih 68.738 oporavilo, a umrlo 1.082. Testirano je ukupno 624.393 uzoraka.

Ministar zdravlja Vili Beroš rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da Hrvatska ima balansirane mere i da s tim „blagim merama postiže bolje ili jednake učinke“ kao zemlje koje su uvele stroge mere u borbi protiv širenja koronavirusa.

On je istakao da je situacija stabilna, iako su broj zaraženih i umrlih i dalje relativno visoki. Beroš je dodao da je Hrvatska, kada se gleda ukupan broj, među sedam najboljih evropskih država po broju zaraženih na milion stanovnika.

Beroš je, međutim, dodao da nije zadovoljan tim brojevima i da će se razgovarati „o daljim akcijama“.

Šef Štaba i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao da će se razmotriti uvođenje novih mera ukoliko ne dođe do početka trenda smanjivanja broja novoobolelih.

Ministar je kazao da još ne može da govori o detaljima, ali da bi to moglo da bude dodatno ograničavanje okupljanja, smanjenje rada odredjenih delatnosti i preporuka da se što više radi od kuće.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar