Foto: Shutterstock/LMspencer

Na granici Grčke i Bugarske danas su stupile na snagu strože zdravstvene kontrole, pa će tako svi putnici kojima je dozvoljeno da prelaze granicu morati da imaju negativan test na Kovid-19, koji je izdat u prethodna 72 sata i preveden na engleski jezik, navodi AP.

Nova pravila, koja su uvedena nakon što je zabeležen porast broja zaraženih koronavirusom, koji se dovodi u vezu sa turistima, dovela su do pada broja putnika u odnosu na proteklih nekoliko dana, prenosi agencija.

Granični prelaz Promahonas – Kulata je jedini prelaz koji je otvoren na granici sa Bugarskom za putnike čija putovanja nisu neophodna.

Zvanično su stupili na snagu i planovi o ukidanju zabrane direktinih letova iz Velike Britanije, pa će se te usluge nastaviti od sutra.

Zdravstveni stručnjaci, koji savetuju vladu, traže oštriju primenu mere za zdravstvenu bezbednost i upozoravaju na nizak nivo pridržavanja pravila.

Više desetina zdravstvenih radnika protestovalo je ispred kabineta premijera, tražeći bolju snadbevenost osobljem u javnim bolnicama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar