Francuska koronavirus
Koronavirus u Francuskoj Foto:EPA-EFE/IAN LANGSDON

Francuski premijer Žan Kasteks najavio je danas niz novih mera protiv koronavirusa, među kojima je rad od kuće najmanje tri puta sedmično.

„Novi talas u punom je jeku“, rekao je Kasteks novinarima posle vanredne sednice vlade, potvrdivši da je u subotu Francuska prešla prag od 100.000 zaraženih na dnevnom nivou.

PROČITAJTE JOŠ:

„Rad od kuće biće obavezan najmanje tri puta sedmično i to počev od naredne nedelje“, rekao je Kasteks i dodao da će na okupljanjima u zatvorenom umesto do 5.000 ljudi od sada biti maksimum od 2.000 ljudi.

Prema njegovim rečima, biće zabranjeni koncerti, kao i konzumiranje pića i hrane u bioskopima, pozorištima, na sportskim dešavanjima i u javnom gradskom i međugradskom prevozu.

Nošenje maske ponovo je obavezno u centrima velikih gradova, rekao je francuski premijer i dodao da će mere trajati tri nedelje.

Kasteks je ponovo insistirao na vakcinaciji kao glavnom oruđu protiv koronavirusa. Dodao je da će treću dozu vakcine moći da prime građani tri meseca posle druge doze, a ne četiri meseca kako je ranije preporučeno.

U Francuskoj je od početka epidemije korona virusa umrlo 122.677 ljudi.

Bonus video: Vladimir Putin o borbi Rusije sa Korona virusom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar