Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

U Crnoj Gori je tokom 24 sata identifikovana 91 osoba zaražena koronavirusom, a prijavljena su I četiri smrtna ishoda, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša. Crnogorski krizni štab za zarazne bolesti u utorak naveče je ponovo proglasio epidemiju novog koronavirusa u celoj zemlji

U poslednja 24 časa analiziran je 621 uzorak.

Najviše novozaraženih je u Podgorici 21, Nikšiću 19, Bijelom Polju 13, Tivtu sedam, Bernama I Kotoru po šest, Herceg Novom I Budvi po pet…

Prijavljena su četiri smrtna slučaja u opštinama Žabljak, Tivat, Rožaje ei Pljevlja. Ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna meseca povezanih sa koronom je 30.

Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1.937.

Crnogorski krizni štab za zarazne bolesti odlučio je u utorak naveče da ponovo proglasi epidemiju novog koronavirusa u celoj zemlji i uvede obavezno nošenje maski na otvorenom i u zatvorenom prostoru, osim na plažama i u nacionalnim parkovima.

Epidemija u Crnoj Gori do tada je bila proglašena u pet opština na severu zemlje..

U drugom talasu epidemije od koronavirusa u Crnoj Gori obolelo je ukupno 2045 osoba, a preminulo 26 inficiranih. Statistički gledano, po broju ztrenutno obolelih na sto hiljada stanovnika Crna Gora je po tom parametru na vrhu lestvice zemalja regiona.

Zbog takve epidemiološke situacije crnogorski Institut za javno zdravlje predložio je crnogorskoj vladi proglašenje „stanja epidemije zarazne bolesti“ u celoj zemlji te zaštitnu meru obaveznog nošenja zaštitnih maski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar