Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Šef granične policije BiH Zoran Galić upozorio je u ponedeljak da je ponovo pojačan pritisak migranata na istočnu granicu zemlje nakon ublažavanja mera uvedenih ranije zbog sprečavanja širenja koronavirusa.

U poslednja 24 sata pripadnici granične policije su kod Zvornika na više lokacija odvratili su 91 ilegalnog migranta koji su iz pravca Srbije pokušali ući na teritoriju BiH ilegalnim prelazom državne granice. Tokom dana pripadnici jedinica granične policije Zvornik sprečili su i krijumčarenje ilegalnih migranata iz Srbije u BiH. Reč je o šest ilegalnih migranata od kojih su dvojica državljana BiH pokušala prokrijumčariti u vozilu bosanskohercegovačkih tablica.

Po naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH protiv krijumčara je podnesena prijava, dok je u toku utvrđivanje identiteta i porekla ilegalnih migranata.

„Ublažavanjem restriktivnih mera, kako u susednim zemljama tako i u BiH, očekuje se i veći broj ilegalnih migracija“, rekao je Galić kako ga citiraju iz Granične policije BiH. Pojasnio je kako je već na području Zvornika prema Srbiji uspostavljen poseban tim policijskih službenika kako bi snažnije zaštitili državnu granicu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar