Sarajevo poplava ilustracija
Sarajevo poplava ilustracija Foto:EPA/FEHIM DEMIR

Voda se gotovo u potpunosti povukla iz naselja Otes, ostavljajući iza sebe tužan prikaz katastrofalnih posledica poplava. Brojne kuće i automobili su uništeni, a neki od meštana su preko noći ostali bez ičega.

PROČITAJTE JOŠ:

Fotoreporter portala Klix.ba danas je posetio jednu od uništenih kuća u naselju Otes, gde ga je dočekao meštanin Hilmo Papić.

Susdržavajući suze, Papić je ispričao kako je voda prodrla u kuću u noći kada je radio na terenu, odakle je došao nakon što su ga njegova deca obavestila o poplavi, prenosi Klix.ba.

„Kuću sam napravio pre rata, ali smo je posle rata renovirali i obavljali dodatne radove. Sve smo sami finansirali. Ostala je nula. Trenutno je gore nego posle rata, ništa nije ostalo. Ni igla“, rekao je Papić.

Tužne slike pristižu iz ovog sarajevskog naselja poslednjih nekoliko dana. Radnici čiste vodu i mulj, u lokvama plutaju uništeni predmeti iz okolnih kuća i dvorišta. Građani su još uvek u šoku i suzama. Materijalna šteta je ogromna i izvesno je da će saniranje potrajati mesecima.

Sarajevo Bosna poplave
Poplave u Sarajevu Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Činjenica da je kiša sinoć prestala padati donosi tračak optimizma da više štete neće biti. Vodostaji reka su već jutros dosta niži, a voda se gotovo u potpunosti povukla iz okolnih sarajevskih naselja.

Meteorolozi najavljuju razvedravanje, a meštanima Otesa i Rajlovca preostaje da se posvete saniranju štete i čekaju pomoć sugrađana i vlasti.

Sarajevo Bosna poplave
Poplave u Sarajevu Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar