Donald Tramp Foto:Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

Državni tužilac Njujorka podneo je obimnu tužbu protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa, troje njegove odrasle dece i Trampove organizacije, navodeći da su bili umešani u veliku prevaru koja je trajala više od decenije koju je bivši predsednik iskoristio da se obogati.

U tužbi na više od 200 stranica, državni tužilac Leticija Džejms, demokrata, navodi da je prevara dotakla sve aspekte Trampovog poslovanja, uključujući njegovu imovinu i terene za golf. Prema tužbi, Trampova organizacija je prevarila zajmodavce, osiguravače i poreske vlasti tako što je naduvala vrednost njegove imovine koristeći pogrešne procene.

„Ove radnje prevare i lažnog predstavljanja bile su slične prirode, počinilo ih je više rukovodstvo Trampove organizacije kao deo zajedničkog nastojanja za svaku godišnju izjavu, i odobrene su na najvišim nivoima Trampove organizacije – uključujući i samog gospodina Trampa“, navodi se u tužbi.

Tramp i njegova deca, Donald Tramp mlađi, Erik Tramp i Ivanka Tramp, navedeni su kao optuženi u tužbi. Imenovani su i Alen Vajselberg, bivši finansijski direktor Tramp organizacije, i Džef Mekoni, još jedan dugogodišnji izvršni direktor kompanije.

***

BONUS VIDEO: FBI u Trampovoj vili


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)