Split
Split lepo vreme Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL

Mnogi Splićani, ali i turisti iskoristili su skoro prolećne temperature u prvim januarskim danima 2022. godine kako bi se okupali u Jadranskom moru.

Na popularnoj gradskoj peščanoj plaži Bačvice uživala su i brojna deca.

Pročitajte još:

Dalmatinci su tradicionalno zaigrali i novogodišnji picigin, kultnu igru gde su na opšte oduševljenje turista pokazali zavidnu tehniku i bespoštedno se bacali za lopticom u more, čija je temperatura ovih dana svega 14 stepeni Celzijusa, prenosi Anadolija.

Stanovnici i posetioci najvećeg grada u hrvatskoj regiji Dalmaciji sunčali su se i na rivi. Na desetine osoba, što nije svojstveno za ovo doba godine, gradskim ulicama šetale su u majicama kratkih rukava i u dobrom raspoloženju ušli u novu godinu.

Inače, u južnim delovima primorske Hrvatske beleže se rekordne temperature vazduha. U Dubrovniku je tako juče u 14 sati izmerena najviša temperatura vazduha ikada u januaru – 19,8 stepeni Celzijusa.

Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ), sunčano vreme u primorskom delu trebalo bi da bude do četvrtka kada se očekuje kiša.

BONUS VIDEO: Tuširanje u autoperionici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar